Banany kroimy na plastry, połowę z nich wykładamy na tackę/blaszkę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia. Na każdy plaster nakładamy odrobinę masła orzechowego, następnie przykrywamy drugim plastrem. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
Czekoladę łamiemy w kostki, rozpuszczamy z łyżką oleju kokosowego, mieszamy aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Odkładamy na moment do ostygnięcia, wyjmujemy przygotowane banany z zamrażarki i po kolei maczamy w czekoladzie (najlepiej przy pomocy dwóch łyżek: na jednej trzymamy banana, druga służy do polewania czekoladą), po czym odkładamy z powrotem na tackę. Gdy wszystkie kawałki pokryte są czekoladą, wstawiamy je ponownie do zamrażarki (tam je przechowujemy). Można udekorować owocami.
Paweł Pawlak stara się być współczesnym człowiekiem renesansu – łączyć tężyznę fizyczną z szeroką wiedzą interdyscyplinarną. Jest aktywnym zawodnikiem trójboju siłowego, trenerem oraz redaktorem w piśmie Body Challenge. Na jego sportowe sukcesy składają się m.in. tytuł mistrza Polski juniorów federacji IRP oraz akademickie vce-mistrzostwo kraju w trójboju siłowym. Pasjonuje się teorią treningu siłowego, dietetyką sportową i kliniczną oraz szeroko pojętą chemią. Swoje pasje sportowe łączy z zacięciem artystycznym, jest niedoszłym architektem, zajmuje się grafiką oraz obróbką filmów, gra na instrumentach strunowych oraz coraz częściej występuje jako aktor w krótkometrażowych produkcjach. Stara się być wszechstronnie rozwinięty i każdą wolną chwilę poświęca na naukę oraz co najważniejsze - praktykę!
Komentarze